lördag 23 juli 2011

Med en doft av lavendel...



Visst är det härligt med dofter... I butiken har vi det omtalade märket Durance.
Durance är ett franskt företag vars produkter påminner om lavendelfält, fruktträd och vingårdar i Provence och Toscana. Låter det inte inbjudande!
Durance är kända för bland annat sina naturliga extrakter. Man använder gamla traditionella metoder för att blanda välgörande oljor och dofter till sina exklusiva produkter. Milt parfymerade och med mycket omsorg i kvalitet och detaljer. Durance står för det där lilla extra lyxiga, både för kroppen, badet och hemmet.
Kom in i butiken och lukta själva! Vi har både tvålar för händer och kropp, såväl som tvättmedel, mjukmedel, strykvatten och ljuvliga ljus som sprider sin inbjudande doft i hela huset.
Det hela blir ju inte sämre av att alla produkterna kommer i vackra förpackningar som fungerar lika bra som prydnader..

Sen vill vi återigen påminna om den 17:e september då vi har inspirerande loppis/brocante här vid butik Gräddelin! Hör av er via mail eller telefon 0520-10660 om ni är intresserade!

Kram!

onsdag 20 juli 2011

Tävling hos Fru W Piffar med Prickar!!!!!


Hej!!!

Nu har vi en liten tävling ihop med sköna Sofia som har bloggen Fru W Piffar med Prickar....klicka på länkenhttp://www.bloglovin.com/m/2101897/256527414/fb och följ hennes instruktioner....

Kram Annika

måndag 18 juli 2011

Tine K hos Gräddelin!


Ni har väl inte missat att vi har underbart porslin från Tine K i butiken? Oslagbar dansk design. Tine K är bland annat känd för sin sköna mix av asiatisk, marockansk och skandinavisk stil. Mycket går i svart och vitt, snyggt, grafiskt och helt rätt! De stora skålarna kan användas till allt från enbart dekoration till fruktskål eller varför inte till pastasalladen... De randiga härliga muggarna är även väldigt fina att ha som små krukor...

söndag 17 juli 2011

Fallens dagar




Nu har det varit Fallens dagar i stan, och vi har haft fullt upp. Mycket att göra, många nya kunder och härlig stämning. Här kommer lite bilder från butiken. Ljusblått känns väldigt mycket sommar eller hur, fräscht och inbjudande. Vi har massor av porslin i olika himmelsblå nyanser, här är några exempel på vad ni hittar på våra hyllor. Tänk er en jordgubbspaj i den ljusblå, prickiga pajformen. Alla sinnen får njuta! Om ni inte har tid att baka paj hemma, så kom i håg att ni kan köpa en god fika här istället, på vår lilla skyddade innergård. Där är det lugnt och stilla - men ändå på promenadavstånd från vackra kanalen!

torsdag 14 juli 2011

Rött är sött



Nu är vi mitt uppe i härliga semestertider, och vintern har väl aldrig känts längre bort än just nu... men vi vill ändå vara tidigt ute och göra en liten koll. Finns det intresse att komma hit till butiken i höst/vinter för att tillsammans göra fantastiskt fina höstdekorationer, jularrangemang och julkransar? Vi träffas kvällstid, i kursavgiften ingår givetvis material och lite god fika!

• De datum som är aktuella för höstdekorationer är torsdag den 29 september och lördag den 1 oktober.
• Juldekorationer planerar vi att göra torsdag den 24 november och lördag den 26 november. Alldeles lagom innan första advent.

Låter det trevligt? Såklart! Föranmälan gör du via mail eller på telefon: 0520-10660. Anmälan är bindande.

Bilderna är från butiken, vår lilla röda hörna med det glada, söta Greengate-porslinet i prickigt och blommigt. Den röda kannan i keramik är från Ib Larsen. Visst är det fint, och passar lika bra till sommarfikat på altanen som till de första lussebullarna i köket...

fredag 8 juli 2011

Magiska rosor



Idag har vi laddat Gräddelin med mer nyheter! På eftermiddagen kom en stor last med fina skålar, formar och kannor från Ib Larsen. Så kom och kika, mycket vackert att fylla hyllorna med.

Det luktar dessutom ovanligt inbjudande i butiken, vi har fått in magiskt vackra och doftande Austin O´Hara rosor. De är så sagolikt vackra och man vill inte annat än begrava näsan i den bleka skönheten och bara lukta – som tjuren Ferdinand! Välkomna hit och njut ni med, vi har lördagsöppet precis som vanligt!

torsdag 7 juli 2011

Loppmarknad Brocante



Lördagen den 17 september har vi tänkt att ha en härlig loppmarknad intill butik Gräddelin! Temat för dagen är givetvis inredning och vi satsar på fransk loppiskänsla (därav namnet brocante)! Ta med dig ditt eget bord och de saker du vill sälja, i butiken kommer vi samtidigt att ha en massa fina erbjudanden och givetvis nybakade godsaker och möjlighet till en härlig fikastund i septembersolen. Vad tror ni? Visst låter det bra! Föranmälan krävs så hör av dig om du är intresserad, antingen maila till annikawall@live.se eller ring: 0520-10660.
Anmälan är bindande och det är som vanligt först till kvarn som gäller... Ser fram emot att få se dig där!

PS. I förgrunden på bilden ovan ser ni bland annat de vackra handdrejade Ylva Skarp-muggarna som vi har i butiken, alla med tänkvärda, vackra och sirligt textade ord. Perfekta presenter till någon ni älskar! Muggarna går att använda till mer än drycker – varför inte som en liten kruka, pennställ eller förvaring. Vilket ord passar dig bäst? Kärlek, Tillsammans, Omtanke, Lycklig...

onsdag 6 juli 2011

Rustika Gerbera



Ingen kan väl ha missat den underbara Gerbera-keramiken? Det handlar om ugnsfasta skålar, formar och tallrikar med vågig kant, tillverkade och glaserade för hand i Portugal, så varenda produkt är unik i sitt slag. Keramiken har en ovanligt levande och rustik känsla. Ett tips är att blanda färger när du dukar, alla Gerberas produkter passar ihop. Du hittar ett stort Gerbera-sortiment hos oss i butik Gräddelin! Tänk dig en liter röda jordgubbar i den himmelsblå Gerbera-skålen... Eller varför inte en gyllene sockerkaka i den gräddvita kakformen? Eller en rabarberpaj i den rosa ugnsformen? Vaniljvispen häller du upp i den söta kannan i kornblå nyans. Välkommen hit och handla till sommarens finaste kalasdukning!

lördag 2 juli 2011

Tropisk och färgstark sommar!




Färgstarka textilier i kombination med skandinavisk enkelhet = ljuvligt!
Som till exempel dessa fantastiska överkast och kuddöverdrag från Anna O (Anna Ortmark). Alla produkterna är handplockade från Indien. Ni har säkert sett hennes etniska plädar och överkast i inredningstidningarna. Ett av de mest populära mönstren som hon designat heter Tropical, och finns hos oss i butik Gräddelin! Mönstret är blommigt med en bottenfärg som antingen är svart eller beige.
Dessutom har vi stor rea på alla textilier, så dessa guldkorn får du just nu till rena rama fyndpriset...

fredag 1 juli 2011

Mer sommarvackert




Butiken är ovanligt välfylld, och sommar-rean är som sagt fortfarande igång! Nu har vi dessutom 50 % rabatt på alla textilier, så det är värt att komma hit och ta en liten koll...
Kanske kan sommardukningen bli ännu mer inbjudande med en härlig duk? Eller varför inte skapa en ny skön känsla i vardagsrummet med några nya kuddar eller en sommarblommande pläd från GreenGate? Välkomna hit!