tisdag 30 augusti 2011

Brudbukett



Godkväll! En snabb bild på en brudbukett som Gräddelin ansvarat för! Vit hortensia är väl helt underbar... Svart-vit tema på bröllopet, och buketten gick såklart i samma toner.

Sen vill vi påminna alla om den 17 september! Då blir det loppis/brocante utanför butik Gräddelin, här i Trollhättan. Man tar med sitt egna bord och de saker man vill sälja! Klockan 10 drar vi igång, kom gärna tidigare om du har mycket att fixa med. Det kostar 100 kronor för dig som vill sälja, detta på grund av att det kostar en slant att stänga av gatan för loppisen! Vi hoppas på många säljare och köpare! Glöm inte att anmäla ditt deltagande till: annikawall@live.se - eller ring direkt till butiken.

Varmt välkomna!

söndag 28 augusti 2011

Sensommarbröllop!





Nu i fredags var Gräddelin ansvarig för dekoration samt även brudbukett på ett bröllop här i Trollhättan. Temat var vintage och färgerna gick i svart/vitt. Borden dukades med antika lakan och spetsdukar. På varje bord skapade vi blickfång med brickor, ljus, handblåsta gamla flaskor och även plommon och äpplen från den trädgård där vigseln hölls. Vi använde även murgröna och brudslöja på borden. Här kommer några smakprov, fler bilder på buketten och annat kommer snart!
Fotograf till bilderna är vår duktiga Jessica Ericsson.

onsdag 24 augusti 2011

Lovely industrilampa


En kortis här på kvällskvisten! Ville bara visa upp den här fantastiskt fina lampan i skön, ruffig industristil. Finns givetvis att köpa här på Gräddelin, ett givet blickfång ovanför matbordet... Visst är det vackert med den oborstade, lite råa industristilen ihop med det skira, vita och lantliga.

Nu i dagarna ska Gräddelin även ansvara för dekorationer, dukning och blommor till ett bröllop. Så lite bilder på det kommer snart här på bloggen, håll utkik! Godnatt kära kunder!

söndag 21 augusti 2011

Fantastiska kängor




Måste bara tipsa om våra härliga höst- och vinterkängor från Bullboxer! Finns i vår systerbutik Proud Mary på storgatan! Otroligt fina och praktiska kängor, och lika snygga till jeans som till ett par grovstickade strumpyxor och en klänning/kjol. På bilden sitter dessa härliga skor på en trevlig kund från Karlstad!

Sedan en liten inspirationsbild från Gräddelin. Skarp-bägare med sirliga bokstäver och en söt kruka med tassar. Det är detaljerna som gör det..
Hoppas vi syns snart i butiken!

måndag 15 augusti 2011

Ladda inför hösten


Den sköna sensommaren är här, men vissa dagar kan man ju nästan ana hösten i luften.. lite friskt och fruktigt sådär! Nya tider är på väg och visst får man lust att börja på nytt kapitel. Fixa och pynta hemma, ut med det gamla och in med det nya! Kanske dags att förnya hemmet med lite mysiga lampor i det kommande höstmörkret? Eller en skön fåtölj att sjunka ner i med en god bok. Kanske några nya lyktor eller ljusstakar? Här på Gräddelin har vi möblerat om lite i butiken, och som vanligt har nya varor dykt upp på hyllorna. Massor med fler höstnyheter är dessutom på väg in. Så ni är varmt välkomna hit!

söndag 14 augusti 2011

Tofsar!


Svenska Hollywood-frun Maria Montazami har verkligen gjort att tofsarna - eller "tassels" som hon säger - gjort sitt intåg i de svenska hemmen. Nu vill alla inreda med tofsar. Även här på Gräddelin finns några fina att välja mellan, bland annat de här härliga vita som syns på bilden. Häng den på dörrhandtaget, på antika skåpet eller helt enkelt som prydnad på en krok. Eller varför inte på väskan som en snygg detalj?

tisdag 9 augusti 2011

Vacker keramik


Ett litet axplock från butiken... Underbar keramik från Monica Johansson, riktigt sirlig, spröd och vackert vit. Givetvis gjord för hand, så alla produkter är unika. Genuint svenskt hantverk! Här närmast ser du hennes hjärtformade små, vitglaserade skålar. Ge bort till någon du älskar! Passar perfekt till nötterna, flingsaltet eller varför inte som en liten kruka?

söndag 7 augusti 2011

Mycket mer än gummistövlar


Hej på er! Idag har det sannerligen regnat i Trollhättan. En perfekt dag att gå inne i hemmet och pyssla.. men om man tvunget måste ut i det blöta, så vill vi rekommendera ett inköp av Ilse Jacobsens omtalade stövlar. De gör det nämligen möjligt att vara snygg i gummistövlar! Prova ett par av Ilse Jacobsens klassiska, handgjorda gummistövlar i retrodesign med snörning - så förstår du vad vi pratar om. I Gräddelins systerbutik Proud Mary hittar du massor av produkter från Ilse Jacobsen. Glöm inte prova en av de snygga regnkapporna av samma märke. Plötsligt gör det inget om det spöregnar... :) Gokväll på er!

lördag 6 augusti 2011

Nygammal skolaffisch


Ljuvliga skolaffischer från förr är numera hett eftertraktade och ganska svåra att få tag på. Men här hos oss på Gräddelin finns det kanonfina nya affischer i gammal stil! Sentimentala för de som varit med om dem i undervisningen, men framförallt fantastiskt vackra som dekoration i hemmet. Välkomna!

torsdag 4 augusti 2011

Klockor klockor klockor!




Tick-tack-tick-tack... Ja vad är det med gamla, slitna vintageklockor som är så lockande? Både praktiska och snygga är dom iallafall, och vi har massor av dess skönheter hos oss på Gräddelin. Gröna, röda och svarta med fantastisk patina, skön vintagekänsla utlovas. Otroligt charmigt blickfång mot en vitmålad pärlspontsvägg till exempel. Eller varför inte en liten klocka vid sängen, i gammal hederlig retrostil såklart!
Välkomma hit för att klockfynda! :)

måndag 1 augusti 2011

Nyheter på Proud Mary


Vilken härlig sommarvärme vi har fått! Njutningsfullt även för oss som jobbar – solbrända, glada kunder tycker vi nämligen mycket om! :)
Bilden ovan visar ett nytt hörn från Gräddelin, det kommer hela tiden nya varor så kom och kika...

Om ni behöver fylla på garderoben så är ett besök till Proud Mary ett MÅSTE. Finns runt hörnet från Gräddelin, på Storgatan i Trollhättan (Gräddelins gamla lokaler). Senaste leveranserna kommer från Chill Norway, Line of Oslo och Swedish Hasbeens. Chill Norway har så grymt fina kläder, nu i lite mer höstiga och jordiga toner. Back to Nature! Och höstskor från Swedish Hasbeens kommer definitivt pigga upp i höstmörkret...