tisdag 20 april 2010

Mumsiga muffins till fikan

Hej igen!
För ett tag sedan hade vi fyllt pajformar från Gerbera med äppel- och kanelmuffins. Vi har fått förfrågan från ett par kunder, om receptet.
Så här, kära vänner,
kommer det!


Ingredienser:

100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
Skalet av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:

3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 msk malen kanel

Så här gör du...

1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
6. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
( 175 grader om du bakar större muffins, 200 grader om du gör lite mindre.)
7. Pudra över med florsocker.
Njut!
Hoppas ni får en trevlig Tisdagskväll!
Kramar!

1 kommentar:

  1. tänkte tipsa om att skriv här att du Gräddelin finns på Facebook nu!!

    SvaraRadera